AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

"Snåsagutten": En god hånd behandles

05.09.2009

- Selv med gjenlukkede øyne, vet jeg hvordan dette sitter. Espen briljerte i dette spillet, om enn på en litt snodig måte. Han hadde, med ingen i sonen og en pass foran seg:

E 9 7 3

D

10

E K D Kn 6 5 4

Han åpnet med en kløver og tyskeren Piekarek sa så 2 ruter som viste to femkortfarger, men ikke begge i minor. Boye passet og Smirnov sa 2 hjerter - pass or correct. Sier du nå som Espen?

Ja, Espen sa 2 spar. Piekarek fortsatte med 3 ruter, som viste ruter og hjerter. Pass fra Boye, og 4 hjerter fra Smirnov.

Har du noe å bidra med?

Espen syntes nok at denne hånden var så spillesterk at det var på tide å blande seg inn igjen. Det er ikke hver dag man har "kölnerwasserfordeling" (4711). Snåsagutten tror på at en god hånd bør brukes, ikke være passiv. Men hva bør denne hånden brukes til?

Espen valgte en dobling. En slags action double. Vi må foreta oss noe her, makker. De tror tydeligvis at 4 hjerter står siden de hoppet dit. Er du sterk i troen på bet,  kan du få passe. Hvis ikke....

Boye tok ut i 4 spar, som Smirnov passet. Er det riktig å passe, fornøyd med å ha funnet den skjulte 4-4 tilpasningen i major?

Det gjorde Espen. Men Piekarek doblet. Pass Pass. Flykter du?

 

Det gjorde ikke Espen. Tro er viktig.

Etter en liten stund lå hjerter ess på bordet. Espen så:

E 9 7 3

D

10

E K D Kn 6 5 4

 

 

D 8 4

Kn 7 5 4

9 3 2

10 7 2

 

Det var et ynkelig bord. Og hvor er det blitt av 4-4 tilpasningen i spar? Saken er at Boye ikke kunne hatt fire spar. Da ville han (med dårlig hjerter) meldt 3 spar i forrige runde. Med god hjerter kunne han nok hatt 4 spar, men da ville Boye passet 4 hjerter. Siden Boye ikke passet 4 hjerter og ikke meldte 3 spar, kunne han ikke ha fire spar.  

Etter ruter ess kom en ruter til kongen. Og så mer ruter til trumf hos Espen. Har du overhodet noen plan, bortsett fra å løpe på do og overlate spillet til makker? I ramasalen (der de så alle fire hender) foreslo de kløver til tieren og så en ny ruter til trumf på hånden for overhodet å få noen stikk på trumfen.

Men Espen spilte kløver ess og ny kløver til tieren, som ble stjålet av Smirnov. Piekarek  hadde tydeligvis singel spar (sparen altså 5-1 imot), 5-5 i rødt og to kløver. Smirnov fortsatte med spar to. Går du opp på esset for å felle kongen, eller lar du sparen gå?

Espen spilte med oddsen og la liten. Tieren kom på og damen tok stikket. Fortsatt har Espen færre trumf enn Smirnov, men Espen fortsatte med kløver, som Smirnov trumfet og fortsatte med hjerter. Den måtte Espen gi fra seg, men nå var hjerter knekt høyest i den fargen. Øst måtte derfor gå tilbake til ruter. Det stikket fikk tyskerne, men så var det ikke mer ruter i bordet, så nå var Espen på offensiven. Kløverfargen ble en slags reservetrumf. I ramasalen hadde de spådd 1100 ned, men da røyken lettet, var resultatet bare tre bet og minus 500.

Synsk som den reneste Snåsamannen, fant Espen veien til to ekstra stikk og bare minus 500.

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
 
Navn: Christian Vennerød Dato: 5.9.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Hvis Espen hadde gått inn på kløver ti som ekspertisen i ramasalen foreslo, og så spilt enda en ruter til trumf, tror jeg tyskerne ville fått dreisen på motspillet. Så Espen skal ha sin del av æren for de 500 fordi han valgte å ikke korte seg i trumf. Men dette er jo en litt fleipete artikkel hvor jeg har lekt meg litt med ord, og hvor jeg tuller litt med at Espen jo er en person som har en viss sans for naturlige produkter og "indre" verdier. Espen er stor nok til å synes at det er OK. Artikkelens reelle poeng er kanskje at Boye ikke kan ha fire spar. For som jeg skriver: da ville han med svak hjerter meldt 3 spar, og med god hjerter passet 4 hjerter doblet. Boye passer 4 spar med tre spar i tilfelle Espen har 6 kløver og 5 spar.
 
Navn: Qrt Dato: 5.9.2009
E-post: Ingen e-post Hjemmeside: Ingen hjemmeside
Kommentar:
Det var da ikke Espen som fant veien til 500, men tyskeren som vred til spar som va helt bak mål. Det å passe på 4 sp X virker imidlertid som en mindre god vurdering. Boye vil i alle tilfeller hvor han har 4 korts spar melde 3 spar over 3 ruter. Tofargehanden til Øst, tyder vel ikke på at sparen sitter spesielt gunstig, og passen er derfor en dårlig vurdering. Og 5 kløver X -100, hadde vel vært hakket bedre.