AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Kineserne gode. Norge tvilsomme. 69,5 etter totalt

06.09.2009
Kineserne gode. Norge tvilsomme. 69,5 etter totalt

En liten katastrofe for Viking reléet. I spill 1 brenner de 6 ruter, selv om det ikke er så lett å melde den. I spill 2 melder kineserne lett til 6 spar, men Ulf og Glenn får rusk i forgasseren og kveler motoren i fire hjerter på 4-2 tilpasningen. 13 imp ut. Så misforstår Espen Boyes svakhetskast, med det resultat at de gir bort 4 spar i sonen. 10 imp ut, som skulle vært 7 inn.

Like etter melder Espen og Boye en tilsynelatende umulig tre grand på 24 hp uten tilpass. Men Espen tryller den hjem!! Kineseren ordner imidlertid også hjemgang i samme kontrakt etter en liten feil i motspillet.

En litt hard tre grand fra Espen og Boye gir tre bet i sonen. Så melder Espen og Boye en pen 6 spar som står til tross for 4-0 i trumf. Ulf dobler imidlertid sekseren ved det andre bordet. Redobler! 12 til ut.

Så får Espen og Boye igjen for sin tøffe stil. De er i fem hjerter før Syd med renons i hjerter og kanonhånd får meldt hånden sin. Kineseerne ender i 6 kløver doblet av Boye og 500 til Norge. Faren er at allerede fire hjerter dobles og går hjem ved det andre bordet. Nok et tapsspill.

De andre matchene i Bermuda Bowl er jevne. Italia har 8,5p på Russland. USA er såvidt foran Nederland med 3 imps, og Bulgaria er 33 solide poeng foran Tyskland.

I Venice cup har Kina 31 poeng på de svenske damene, mens Tyskland har 20 poeng på USA2, Frankrike er 21,5 opp mot Italia, mens USA1 bare leder med 3 på Spania. Polen har tatt de svenske seniorene med vel ti poeng mer enn det Kina leder over Norge med!

 

Tre grand på 24 hp uten tilpass

Kn 8 6 5 4               E 10

6 4                           E Kn 8 2

E 10                          D 9 5 3

E Kn 8 2                   6 5

 

Spill 5 ingen i sonen

Boye          Wang         Espen         Zhuang

                    1ru*          p                 p                  presisjon

1 sp             p                 2NT           p

3 NT

 

Syd spilte ut kløver ti, som Espen dekket med knekten. Da kom dama, og så kongen. Espen tenkte en stund før han spilte spar ess og spar ti. Nieren kom på fra Syd, og nord stakk med damen.  Nord vred til hjerter tre, som Espen la toeren på (burde kanskje tatt tyren ved hornene og prøvd knekten?), og Zhuang fikk for syveren. Han fortsatte med kløver 7, som Espen stakk med åtteren i bordet. En høy spar som nord stakk med damen (Øst og syd la ruter) og spilte hjerter fem. Har du oversikten nå?

Espen tok for esset, og spilte kløver seks som ble stukket med nieren. Nord hadde ikke fler og kastet ruter syv. Kommentatoren på Ourgame, herr Chen, hadde sjikanert kontrakten fra første stikk og spådde fortsatt bet, men Espen visste nå hvordan han skulle få hjemgang.

Dette er igjen:

 

8 5                      --

--                        Kn 8

E 10                    D 9 5

2                         --

Espen trenger fire av de siste fem stikkene. .Hvis han tar for de to sparene og Syd har ruter konge i tillegg til den høye kløver tre, blir dette en skvis, der syd må kaste den fine hjerteren sin, slik at han blir innspilt med kløver to og må spille opp fra ruter konge. Zhuang prøvde å lure Espen med å single ruter konge og beholde en hjerter, men Espen lot seg ikke narre! Han toppet ut ruterkongen. Nydelig. 

Kineserne meldte likt, og fikk samme utspill. Men i stedet for å gå på sparen, spilte kineseren kløver til åtte i stikk to. Den fikk han for, og nå spilte han spar til tieren på hånden. Senere spilte han hjerter til knekten. Slik fikk også han ni stikk, om ikke like elegant. 

I neste spill meldte Boye tre grand uten hjerterhold. Tre bet i sonen. Kineserne stopper  i  tre ruter. Enda 9 imps ut.

Summen for denne runden blir 45-2 til Kina.Sum 125 mot 55,5.

Men det er ikke mer enn 25 imps i pluss ganger tre sesjoner. Slett ikke umulig, hvis man tror på det selv. Og det gjør de norske guttene!

I morgen begynner Boye og Espen, Pil og Silla! Lykke til!

 

  

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger