AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Geir og Tor med solid ledelse i Transnationals

09.09.2009
Geir og Tor med solid ledelse i Transnationals

I Transnationals er lag Zimmermann tittelforsvarere. Franskmannen Pierre Zimmermann er sponsor for laget, og i 2007 vant han med far og sønn Bessis og Fantoni-Nunes på laget. Nå har han med norske øyne et enda bedre lag: Geir og Tor, pluss de profesjonelle polakkene Balicki-Zmudzinski, som for tiden ikke har noe landslag. Zimmermann spiller selv med samme mann som i 2007: Franck Multon.

Etter fire runder i Monrad tok Zimmermann ledelsen, og det er vel et godt tip at de ikke kommer til å gi den fra seg igjen. Hittil har de følgende vinnerpoeng: 14-24-19-25-22-23-20. Nøyaktig 21 i snitt. Og de siste tre kampene mot topplag i Monraden. I øyeblikket leder de med 11 VP.

Cesary Balicki-Adam Zmudzinski har vunnet Transnationals før - da på laget til Rose Meltzer i år 2000. Ryktene går ut på at de venter på et tilbud om å bli russere, men det er mulig at finanskrisen har satt en stopper for den utviklingen. Rose Meltzer selv, ble nylig valgt til årets bridgepersonlighet, en pris Geir Helgemo fikk for vel et tiår siden. (Meltzer har sponset og spilt på lag som har tatt fem VM-titler, deriblant en Bermuda Bowl.)

Transnationals spilles som tispills Monradmatcher. Det spilles 15 runder, og de er hiitil halvveis. Det skal spilles totalt fem runder i dag, og tre i morgen (torsdag). Så begynner et sluttspill sent på kvelden torsdag (kl 22.20 norsk tid).  Det ligner på det som spilles i Bermuda Bowl, bare med kortere kamper.

Boye spiller på lag Ventin, som er Argentinas landslag, men med litt andre parkombinasjoner enn under Bermuda Bowl. Argentina misset sluttspillet med et skrik og endte på niende plass. Boye sier at hans makker er svært god, så det er godt håp om at Ventin kan greie en sluttspillplass. Men de har en hard avslutning, siden de hittil ikke har møtt noen av de åtte øverste lagene.  Det ligger en stor gruppe lag på omtrent samme score som Ventin.

Jørgen og Terje spiller på profflaget Mark Gordon, som ligger 11 VP bak Ventin etter syv kamper etter å ha fått seg en skikkelig smell av det russiske landslaget i runde 6. De scoret bare ett IMP og måtte greie seg med 7 VP. Slikt er hardt i et felt der konkurransen er knallhard. På dette laget spiller Curtis Cheek-Joe Grue og Pratap Rajadhyaksha som spiller med Mark Gordon himself.

Lag Grime er her nok først og fremst for opplevelsen. De sanne amatører har strålende humør til tross for at de ikke lukter på sluttspill. Dette er Per-Ove Grime, Atle Sæterdal, Cato Sundeng, Stig Martinussen og Morten Olsen, forsterket med Erik Sælensminde. Etter første dag på 48. plass, 9 etter middels.

Dersom man ikke kvalifiserer seg til sluttspillet, arrangeres det en såkalt City Cup om tilstrekkelig med lag er interessert. Her er det mulig at Geo kommer til å stille. Lag Grime snakker om at de heller vil dra til stedet utenfor Rio der de har leid seg en villa.

 

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger