AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
>>> Forsiden / Nyhet
 

Fem par med i landslagstroppen

21.03.2011
Fem par med i landslagstroppen

Landslagssjef Christian Vennerød har tatt ut ti spillere som skal representere Norge kommende år. De seks antatt beste skal utgjøre EM-landslaget i 2012.

Følgende fem par er med i landslagstroppen til nytilsatt landslagssjef Christian Vennerød:

Glenn Grøtheim–Ulf Tundal
Thomas Charlsen–Thor Erik Hoftaniska
Artur Malinowski–Arild Rasmussen
Boye Brogeland–Frode C. Nybo
Jan Tore Berg–Odin Svendsen

De tre førstnevnte er tatt ut til Nordisk i Örebro i Sverige 27.-29. mai. Samtidig med Nordisk går den store internasjonale turneringen i Tallinn. Dit er Norges landslag invitert. Der skal Jan Tore Berg og Odin S. Svendsen spille sammen med to av sine lagkamerater fra vinnerlaget i 1. divisjon; Gjermund Rekstad og Petter Tøndel. De er kommet med som et sjette par siden Boye Brogeland er opptatt den aktuelle helga.

Inntil i fjor var det slik at vinnerlaget i 1. divisjon representerte Norge i Nordisk. Dette har man forlatt etter krav fra Vennerød. Hans begrunnelse er at landslaget har så få muligheter til internasjonal matching. Derfor har man ikke råd til å bruke Nordisk som en slags påskjønnelse.

Den største overraskelsen i landslagstroppen er utvilsomt Artur Malinowski og Arild Rasmussen. Polskfødte Malinowski bor i London og har også spilt for England. Kan han da spille for Norge, er et spørsmål flere har stilt etter at uttaket ble kjent.

– Ja, vi tror det. Artur har lenge vært norsk statsborger. Men for å være på den sikre siden, har Norsk Bridgeforbund (NBF) tatt dette opp med EBL. Svaret er ennå ikke kommet. Hvis det mot formodning blir nei, får vi ta det derfra. Men enn så lenge bruker jeg ikke krefter på dette, svarer Vennerød. Han er ikke i tvil om at Malinowski er en mann å satse på – sammen med Rasmussen. De vant Storturneringen i Bergen i januar, og de gjorde det bra i 1. divisjon med forskjellige makkere. Og det at Malinowski ble tatt ut på Englands landslag for et par år siden, et lag som for øvrig kom helt til finalen i World Mind Sports Games, gjør han ikke mindre aktuell for Vennerød.

NBF har den noe merkelige ordning at styret skal godkjenne landslagene som landslagssjefen tar ut. Tenk om styret i fortballforbundet skulle godkjenne det Drillo gjør. Nå kommer NBF-styret neppe til å ha innsigelser. Vennerød regner det naturlig nok som utenkelig. Underveis i prosessen har han hatt nær kontakt med Sten Bjertnes på forbundskontoret, som er sekretær for internasjonalt utvalg. Det samme med styremedlem Per Watz, som har et spesielt ansvar for landslagene etter at leder for internasjonalt utvalg trakk seg i vinter.

Vennerød sier han valgte å offentliggjøre landslagstroppen før styret formelt hadde godkjent den, siden det er så kort tid igjen til Nordisk. Flere av de uttatte hadde andre planer for den aktuelle helga.

Før Vennerød tok ut troppen, sendte han e-post med mange spørsmål til et 20-talls spillere han mente var aktuelle landslagskandidater. Sentralt sto lagånd samt evne og vilje til å representere Norge. De ti uttatte skal utgjøre et lag. De skal jobbe for å gjøre hverandre bedre. De har lovet å behandle makker og lagkamerater på en positiv måte. God kjemi er viktig for Vennerød. Brøytende kjekkaseri blir ikke tolerert.

På spørsmål om dette er landslagstroppen han mest av alt ønsket seg, svarer Vennerød:
– Hvem jeg har vært i kontakt med og hvem som eventuelt ikke ville/kunne spille, holder jeg for meg selv.

Han gjør imidlertid unntak for Erik «Silla» Sælensminde, som selv har fortalt offentlig at han ikke satser på landslaget.
– Boye og Silla er et par i verdenseliten. De kan vise til internasjonale toppresultater i fleng. Selvsagt ville jeg hatt dem på laget. Boye har heldigvis sagt ja. Han har vært en viktig mann på landslaget i mange år. I praksis har han fått velge makker. Det har han før gjort med stor suksess, sier Vennerød.

Han er veldig glad for at Glenn Grøtheim og Ulf Tundal igjen satser på landslaget. At laget deres rykket ned fra 1. divisjon, er Vennerød mindre opptatt av.
– Det er noe annet å prestere internasjonalt enn å spille mot venner og kjente i 1. divisjon. Glenn og Ulf har spilt lite den siste tida. Når de nå har bestemt seg for å satse på landslaget, er jeg ikke i tvil om at de igjen vil prestere på høyt nivå, sier Vennerød.

Er det så uansett seks av de ti som skal spille for Norge i EM 2012?
– De utgjør troppen, og tanken er at laget tas ut derfra. Men dette blir litt som i fotball. Det kan komme forandringer, sier landslagssjefen.

Skrevet av Alf Helge Jensen (alf.h.jensen@finnmarken.no)

 
Andre aktuelle saker
Skriv en kommentar:
http://  Kode:
Ingen meldinger